Izdelava odzivno oblikovanih e-trgovin

V Zavodu Trismegistus lahko naročite izdelavo profesionalnih elektronskih trgovin, bodisi kot samostojne projekte ali kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani. Kot pri oblikovanju spletnih strani, tudi na področju izdelave elektronskih trgovin sledimo vsem sodobnim smernicam in zahtevam, posledično pa e-trgovine izdelujemo na način, kjer se vsebina in oblika e-trgovine prilagaja različnim bralnim napravam.

V dobi pametnih telefonov in tablic, ki pospešeno pridobivajo na priljubljenosti, si podjetje ali organizacija enostavno ne more privoščiti, da bi izgubila stranke, ker spletna stran ne bi bila pripravljena za prikaz na mobilnih in drugih napravah. 

Zavod Trismegistus nudi izdelavo elektronskih trgovin predvsem kot neprofitno dejavnost, saj želimo nevladnim organizacijam, socialnim podjetnikom, obrtnikom, rokodelcem, društvom, umetnikom in drugim omogočiti lažji preskok v elektronske vode in spletno prodajo, kjer lahko z minimalnim trudom in vložkom svoje izdelke in/ali storitve predstavijo in prodajajo širši slovenski in tuji javnosti, prav tako pa se lahko na nas obrnejo tudi podjetja, ki bi želela imeti profesionalno narejeno spletno trgovino in so pripravljena plačati profitno ceno ter s tem istočasno podpreti naša prizadevanja in napore.

Za zahtevnejše naročnike izvajamo tudi integracije elektronskega trgovanja z obstoječimi poslovno informacijskimi sistemi, kot tudi nudimo vso ustrezno podporo pri vpeljavi ali reorganizaciji elektronskega B2B poslovanja.

Načeloma velja, da v primeru, da ustrezate normativom in kriterijem za neprofitno izdelavo spletne strani, ste posledično upravičeni tudi do neprofitne izdelave elektronske trgovine, vendar je slednje odvisno od primera do primera in seveda pod pogojem, da spletna trgovina ne vsebuje produktov ali storitev, ki niso povezana z dejavnostjo zaradi katere ste upravičeni do neprofitne izdelave spletne strani.

V večini primerov navadno ugotavljamo, da stranke potrebujejo le izgradnjo spletne strani ter nadaljno razširitev z enostavnim prodajnim katalogom, kjer se plačilo kot takšno izvaja bodisi po predračunu ali ob dostavi izdelka. Slednje običajno predstavlja le nadgradnjo spletne strani, kar je sorazmerno hiter in nezahteven proces, ki je dodatno cenovno zelo ugoden in stranki ne predstavlja bistvenega dodatnega stroška.

Seveda pa so potrebe organizacij in podjetij različna, tako da strankam nudimo tudi izdelavo profesionalnih elektronskih trgovin s pomočjo popularne Magento platforme, kjer podobno kot pri CMS sistemih kot je Joomla, razširjenost nakazuje ne le na zanesljivost in prilagodljivost, temveč omogoča tudi enostavno nadgradljivost z vrsto že razpoložljivih modulov, ki vašo spletno trgovino brez posebnega dodatnega truda prilagodijo vašim specifičnim potrebam.

V Zavodu Trismegistus tudi sicer neradi izdelujemo le enostavne predstavitvene spletne strani ali enostavne prodajne kataloge, predvsem iz razloga, ker smatramo, da bi moralo spletno mesto nuditi ustrezno podporno mesto poslovanju podjetja ali organizacije.

V primeru, da želite izvedeti, ali ste upravičeni do neprofitne izdelave elektronske trgovine, vas vabimo, da izpolnite spletni vprašalnik in o slednjem vas bomo tudi pisno obvestili. V primeru, da ste upravičeni do neprofitne izdelave, ali pa želite profitno izdelavo z namenom podprti naša prizadevanja, bomo izgradnjo spletne trgovine kot je to običajno pričeli z izdelavo oblikovne podobe ter postavitvijo na testni domeni, kjer boste lahko redno spremljali napredek preko spleta. 

Po zaključku projekta, bomo seveda poskrbeli tudi za ustrezno spletno promocijo, vam priporočili korake za generiranje konstantnega dotoka obiskovalcev ter priporočili, kako obiskovalce efektivno spremeniti v kupce vaših izdelkov in/ali storitev. Vašo spletno trgovino po izdelavi gostujete na poljubnih strežnikih ali pa se odločite za enega izmed naših paketov gostovanja, kjer vam bomo lahko še naprej nudili prijazno podporo in tehnično pomoč. 

Po končani namestitvi na željenem strežniku, bomo poskrbeli še za optimizacijo spletne trgovine, jo vpisali v priljubljene spletne iskalce ter vas, kot je v praksi pri vsakemu spletnem projektu Zavoda Trismegistus, tudi naučili učinkovito izbrabljati izbrano tehnološko platformo.

Zaradi slednjega je Zavod Trismegistus še posebej ugodna izbira, saj v mnogih primerih izdelava elektronske trgovine stane manj, kot pa bi stalo samo izobraževanje o specifični tehnološki platformi.

 

Neprofitna izdelava spletnih strani

Neprofitna izdelava spletnih strani ne pomeni, da slednje izdelujemo zastonj, čeprav se za posameznike, društva, dobrodelne organizacije in druge, ki nas še posebej impresionirajo, lahko odločimo in posledično izdelavo v celoti izpeljemo pro-bono, še posebej, če posameznik ali organizacija svoji skupnosti veliko prispeva.  Praviloma so do neprofitne izdelave upravičene vse nevladne organizacije, društva ipd, vendar si pridržujemo pravico, da neprofitno kot tudi profitno izdelavo v celoti zavrnemo, če smatramo, da se dejavnost zadevne organizacije ne sklada z načeli in prepričanji Zavoda Trismegistus. 

Predpogoj za umestitev v izbor za neprofitno izdelavo spletne strani je izpolnitev spletnega vprašalnika, dodatno pa bomo na vsakih pet posredovanih in izpolnjenih vprašalnikov izbrali enega, ki ga bomo izvedli popolnoma brezplačno.