Restavratorska videoteka

V restavratorski videoteki smo vam pripravili selekcijo odličnih filmov na temo, kjer si lahko ogledate npr. okrogle mize na teme sodobnih restavratorskih izzivov, se spoznate z osnovami restavriranja predmetov po tipih materialov ipd. Na voljo vam je že kar 30 ur različnega gradiva, zbirka pa nenehno raste, tako da nas kmalu spet obiščite!

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 

Spregledano

V Zavodu Trismegistus želimo zbrati kar čim večjo zbirko fotografij in dokumentacije o kulturni dediščini, ki se prezrta in po krivem spregledana skriva po premnogih domovih in posledično naprošamo zainteresirano javnost, da se našim pozivom v čim večji meri odzove.

Zavedati se je potrebno, da stara fotografija vaše babice ali dedka, stara razglednica ali pa morebiti unikatno ročno delo, sama po sebi predstavlja predmet kulturne dediščine in hvaležni bomo, če nam dovolite slednje digitalno presneti ter z opisi dokumentirati, ter morda tudi objaviti v galeriji na naši spletni strani, kjer bo ob pogledu nanje v utrinkih iz zgodovine lahko bogastvo črpala celotna Slovenija.

V primeru, da se želite odzvati našemu pozivu, vas naprošamo, da nas kontaktirate in nam sporočite specifike o vaših predmetih, temu primerno pa se bomo tudi odzvali vašemu obvestilu.