Video Tutorials

Za stranke in vse, ki jih zadevna področja zanimajo, smo pripravili pestro zbirko inštrukcijskih videov, ki vam bodo pomagali pri spoznavanju odprtokodne programske opreme in izgradnji ali vzdrževanju vaše spletne strani.

Video Tutorials niso naša avtorska dela in so brez izjeme vsi v angleškem jeziku, vendar smo se potrudili izbrati tiste, ki tudi sicer nazorno prikažejo zahtevane postopke, ki jim boste lahko sledili, četudi angleškega jezika niste vešči.

Vse blagovne znamke pripadajo zadevnim lastnikom in niso asociirane z Zavodom Trismegistus.

 • Joomla!3

  joomla

  Joomla je večkrat nagrajeni CMS - Content Management System, ki vam omogoča izgradnjo dinamičnih spletnih strani in zmogljivih spletnih aplikacij.Predvsem zaradi enostavne uporabe in pa zmožnosti poljubnih nadgradenj in razširitev, je hitro postala najbolj priljubljen CMS na svetu. Poleg vsega pa je Joomla odprto kodna rešitev, ki je brezplačno na voljo vsem v okviru GNU/GPL licence.

 • cPanel

  cPanel

   

  cPanel lastnikom spletnih strani zagotavlja v svetu najbolj prepoznan vmesnik za urejanje vsega kar potrebujejo pri upravljanju svojega spletnega prostora. S pomočjo cPanel programskega produkta, ki ga boste dobili pri naročilu kateregakoli paketa gostovanja pri Zavodu Trismegistus boste z lahkoto upravljali svoje email račune, podatkovne baze, aplikacije, varnostne nastavitve, FTP račune ipd, kot tudi kontrolirali vse aspekte vaših spletnih strani.

 • Gantry Framework za Joomla! CMS

  gantry-logo-big

  Če ste kot platformo za vašo spletno stran izbrali Joomla! programski paket je velika verjetnost, da je vaša spletna stran narejena s pomočjo Gantry Framework. Gantry arhitektura vam omogoča enostavno upravljanje z mnogimi oblikovnimi in drugimi funkcijami spletne strani, za katere bi sicer potrebovali ročno programiranje. Z uporabniškega stališča vas bodo v začetku najprej zanimale pozicije modulov, seveda pa je na voljo tudi pregled naprednih nastavitev.

 • Gantry Framework za WordPress CMS

  gantry-logo-big

  Če ste kot platformo za vašo spletno stran izbrali WordPress programski paket je velika verjetnost, da je vaša spletna stran narejena s pomočjo Gantry Framework. Gantry arhitektura vam omogoča enostavno upravljanje z mnogimi oblikovnimi in drugimi funkcijami spletne strani, za katere bi sicer potrebovali ročno programiranje. Z uporabniškega stališča vas bodo v začetku najprej zanimale pozicije modulov, seveda pa je na voljo tudi pregled naprednih nastavitev.

 • Promocija spletne kulture
 • Promocija permakulture
 • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.