IZDELAVA ODZIVNO OBLIKOVANIH SPLETNIH STRANI

responsive

Odzivno oblikovane spletne strani se avtomatično prilagodijo specifičnim bralnim napravam kot so večji monitorji, tablice, pametni telefoni ipd, ne da bi za to potrebovali različne postavitve za različne platforme.

Zavod Trismegistus za namen financiranja zavoda opravlja tudi storitve profitne izdelave spletnih projektov, kjer izvedba ni omejena le na spletne strani, temveč lahko izvedemo tudi večje spletne portale po vaših zamislih in potrebah, ne glede na specifiko dejavnosti ali tržno nišo, ki bi jo radi zapolnili.

Da bi strankam omogočili cenovno kar najbolj učinkovito izvedbo spletnih projektov, za izdelavo navadno uporabljamo preverjene odptokodne sisteme kot so Joomla, Drupal in WordPress, kadar je slednje specifična zahteva naročnika pa seveda lahko stranke izbirajo tudi ostale specifične aplikacije, ki ustrezajo potrebam naročnika.

Za slednje smo se odločili predvsem iz razloga, ker je časovno neučinkovito razvijati lastne sisteme za urejanje vsebin, še posebej ob vseh raznovrstnih željah in specifikah, ki so pojavljajo ob delu z naročniki, medtem ko za razvoj preverjenih CMS sistemov dnevno skrbi pestra globalna skupnost spletnih razvijalcev, na voljo pa je tudi že dolga vrsta modulskih nadgradenj, ki lahko zadostijo praktično katerikoli potrebi, ki se pojavi tekom izgradnje spletnih strani, stranke pa si lahko po krajšem uvajanju v tehnologije, spletno stran ali portal tudi sami primerno plemenitijo z zahtevanimi nadgradnjami in funkcionalnostmi, kadar je slednje potrebno.

Zgoraj navedeno nam omogoča bistveno skrajšati čas od ideje do izvedbe, dodatno pa je uporabnikom že na voljo obsežna dokumentacija v primeru, da bi po uvodnem izobraževanju želeli prevzeti samoiniciativo v smislu nadaljnega razvoja spletne strani ali portala.

Tako Zavod Trismegistus po začetni postavitvi in uradnem zagonu postane pravzaprav le inštruktor, ki vas popelje na samostojno pot spletnega življenja, kjer boste imeli in obdržali popoln nadzor tako nad obliko, funkcijami, kot vsebino, mi pa vam bomo seveda po potrebi še vedno nudili vso potrebno podporo, saj se zavedamo, da kljub temu, da bi vsak rad v celoti obvladoval svojo spletno vsebino, to mnogokrat časovno pač ni mogoče. V primerih, kjer le potrebujete spletno stran, ne želite pa se sami ukvarjati z njo, bi pa vseeno hoteli, da njena vsebina ostaja ažurna, lahko prevzamemo tudi administracijsko vodenje, seveda po vaših željah, potrebah in navodilih.

Proces izdelave spletnih strani ali spletnega portala bomo po pridobitvi vaših navodil in zahtev začeli z izdelavo projektne dokumentacije, nadaljevali z oblikovanjem spletne strani, kjer boste proces nastajanja lahko nenehno spremljali in nadzorovali preko spleta, za tem pa spletno stran "napolnili" z danimi podatki, jo oplemenitili z novicami, slikovnim, audio, video in drugim gradivom ter jo po končni potrditvi projekta tudi objavili na vašem izbranem spletnem naslovu.

Cena izdelave spletnih strani zavisi od projekta do projekta, kjer se cene tehnoloških rešitev gibljejo od 700 eur v primeru manjših spletnih strani pa do 20.000 eur v primeru izvedbe večjih spletnih portalov ali zahtevnejših tehnoloških rešitev. Velika večina spletnih projektov navadno zapade v rang od 1000 do 1500 eur.

V Zavodu Trismegistus se želimo v čim večji meri izogniti odvisnosti naročnika od naših storitev, posledično pa stremimo k cilju, vsakega naročnika po zaključku tehničnih del tudi ustrezno izobraziti za delo z izbrano tehnološko platformo. Po zaključku vsakega projekta je naročnik tako deležen tudi minimalno treh ur izobraževanja, ki ga navadno izvajamo na daljavo, seveda pa po potrebi čas izobraževanja in uvajanja prilagodimo tehničnemu znanju in sposobnostim naročnika.

Če želite dobiti okvirno ceno izdelave za vaš specifičen projekt, vas vabimo, da nas kontaktirate in nam predstavite svoje potrebe, kjer bomo najprej skupaj ugotovili, ali ste upravičeni do morebitne neprofitne izdelave spletnih strani in/ali elektronske trgovine ter vam na podlagi predloženih zahtev podali ustrezno ocenitev vrednosti projekta.

Za vse interesente smo pripravili spletni vprašalnik, kjer je izpolnitev mandatorna, da Zavod Trismegistus prične z evaluacijo potreb in zahtev naročnika, tako da vas vabimo, da ga izpolnite in se posledično tudi potegujete za možnost neprofitne ali celo brezplačne izdelave spletnih projektov.

 

Neprofitna izdelava spletnih strani

Neprofitna izdelava spletnih strani ne pomeni, da slednje izdelujemo zastonj, čeprav se za posameznike, društva, dobrodelne organizacije in druge, ki nas še posebej impresionirajo, lahko odločimo in posledično izdelavo v celoti izpeljemo pro-bono, še posebej, če posameznik ali organizacija svoji skupnosti veliko prispeva.  Praviloma so do neprofitne izdelave upravičene vse nevladne organizacije, društva ipd, vendar si pridržujemo pravico, da neprofitno kot tudi profitno izdelavo v celoti zavrnemo, če smatramo, da se dejavnost zadevne organizacije ne sklada z načeli in prepričanji Zavoda Trismegistus. 

Predpogoj za umestitev v izbor za neprofitno izdelavo spletne strani je izpolnitev spletnega vprašalnika, dodatno pa bomo na vsakih pet posredovanih in izpolnjenih vprašalnikov izbrali enega, ki ga bomo izvedli popolnoma brezplačno.