O Zavodu Trismegistus

Preberite si kdo smo, se seznanite z našimi vrednotami in prepričanji, spoznajte naše dejavnosti in člane ter še posebej, kaj želimo z našim delovanjem doseči.   V primeru, da so vam naša razmišljanja in dejavnosti blizu, pa vas seveda vabimo, da se nam predstavite in se potegujete za mesto med sodelavci Zavoda Trismegistus.

Zavod Trismegistus združuje strokovnjake in zanesenjake z vseh vetrov, ki pa smo vsi po vrsti tudi promotorji permakulturnega načina življenja in vdani ljubitelji narave. Do zdrave mere smo altruistično naravnani in smo pripravljeni žrtvovati svoj čas in delo v prebujanje širšega družbenega okolja k zavedanju perečega stanja v katerem se nahajamo, kot tudi v  promocijo preverjenih rešitev, ki v celoti odgovarjajo na izzive sodobne družbe.

V zavedanju, da je današnji način in slog življenja t.i. sodobne civilizacije nevzdržen, tako z energetskega, ekonomskega, ekološkega kot tudi osebnostnega vidika, kjer je človekovo delovanje hočeš nočeš podrejeno neusmiljeni profitni logiki, ne glede na posledice za posameznika, okolje in družbo, smo se odločili združiti se v zasebni zavod, ki nam omogoča strokovno in profesionalno aplicirati naša videnja in poglede v širšo skupnost in kjer smo pripravljeni prevzeti svoj del bremena za nujno in še kako potrebno transformacijo sodobne družbe.

Smatramo namreč, da je politično propagirana globalizacija, kjer naj bi en recept reševal vse težave ne glede na specifike posameznih okolij, največkrat pa žal rešuje le specifične težave globalnih korporacij, že v osnovi zgrešena miselnost in se posledično zavzemamo za večjo uveljavitev lokalnih skupnosti, ki bi morale biti v čim večji meri samozadostne, tako s kapitalskega, energetskega kot organizacijskega vidika, saj slednje v globalni vasi pomeni večjo sposobnost prilagajanja na nenehne spremembe in posledično večjo možnost preživetja.  Seveda pa več kot očitno podpiramo globalne integracije v smislu interesnega in produktivnega sodelovanja med ljudmi, kjer kontributorji iz celega sveta soustvarjajo intelektualne in fizične dobrine za kolektivno dobrobit človeštva.

Med energijo in ekonomijo smo postavili enačaj in prepričani smo, da je temu res tako. Posledično podpiramo decentralizacijo, kjer lahko lokalne skupnosti gradijo na obstoječem kapitalu, ki je mnogokrat spregledan in zavržen, ne da bi slepo sledili smernicam in usmeritvam, ki se morda v teoriji globalizma dobro slišijo in obnesejo, vendar dostikrat na račun destrukcije premnogih lokalnih skupnosti in regij. V post energijski družbi je bistvenega pomena ponovno analizirati potrebe, delovanje in usmeritve vsakega posameznika ter se dodatno osredotočati na kapital, ki je povsod okrog nas, vendar ga kot takega ne tretiramo, temveč je posledično spregledan in neuporabljen, kljub temu, da lahko lokalnim skupnostim prinese mnoge dobrobiti.

Naša naloga je posledično učinkovito in neumorno v ospredje postavljati spregledane posameznike in organizacije, ki ne le z besedami, temveč dejanji služijo kot vzgled, kako in na kakšen način delati, ne da bi pri tem škodljivo vplivali na okolje ali družbo, temveč nasprotno, družbi in okolju s svojim delom koristijo, ali pa po drugi strani s svojim delom prispevajo k ohranjanju, vzdrževanju in ustvarjanju slovenske kulturne dediščine, ki se ob neumorni europeizaciji, vse bolj postavlja na stranski tir, razen seveda, kadar gre za ščitenje t.i. blagovnih znamk v interesu finančnih dobrobiti.

Naša naloga je prebuditi lokalne skupnosti, da bi se namesto na "tuj kapital" začeli zanašati na svoje lastno delo in sposobnosti ter spregledana bogastva, ki ležijo povsod okrog nas in posledično opraviti preskok v razmišljanju od osnovnega slepega potrošništva do aktivnega ustvarjanja s tem kar imamo na razpolago, v kontrastu s tem, kaj bi imeli, če bi imeli.

Spodaj vam predstavljamo sodelavce Zavoda Trismegistus, kjer smo se v skladu z našo vizijo transformacije sodobne družbe, odločili simbolično predstaviti s fotografijami iz otroških dni.

Maja Ivanišin

maja

 

Direktorica Zavoda Trismegistus

Akademska restavratorka in magistra umetnosti Maja Ivanišin ima dolgoletne izkušnje in obširne reference na področju konzervatorstva in restavratorstva, domače pa se počuti tudi v tehnoloških vodah, še posebej spletnih aplikacijah. Magistrirala je na temo z naslovom Preventivna zaščita kulturne dediščine v primeru katastrof v Sloveniji.

David Petek

david petek

 

Web developer

David Petek se že od malih nog ukvarja z razvojem manjših aplikacij v številnih različnih okoljih. Danes je študent psihologije, v prostem času pa razvijalec spletnih aplikacij.

Gorazd Vogrin

gorazd vogrin 2

 

Permakulturni evangelist

Gorazd je po poklicu vrtnar, na področju pa deluje predvsem kot inštruktor dela ter mentor na področju dela z invalidnimi osebami. Samodeklarirani vesoljec večino prostega časa preživlja z družino.

Gašper Jarni

gasper jarni

 

Vodja permakulturnega oddelka

Gašper Jarni - akademski dramski in filmski igralec, lutkar, pevec, tv voditelj..., kot tudi zagnan in neumoren vrtičkar, ekolog in promotor permakulture. Presrečni smo, da je pripravljen ob vseh svojih obveznostih svoj čas in talent posvetiti tudi promociji permakulture v okviru Zavoda Trismegistus.

 

Timotej Volavšek

tim volavsek

 

Web developer

Timotej Volavšek je študent psihologije z zanimanji na področjih kreativnega pisanja, spletnih tehnologij in e-učenja.

Klemen Cankar

klemen.cankar

 

Grafični oblikovalec

Klemen se z grafičnim oblikovanjem profesionalno ukvarja od leta 1999. Avtor neštetih kreativnih idej, ki so vodile do brezhibne podobe. Veliki ljubitelj in mali gojitelj pekočih feferonov, hrena in njunih derivatov. Ponosni očka dvojčic, zaradi katerih večinoma dela ponoči.

Tadej Nared

webmaster

 

Ustanovitelj Zavoda Trismegistus

Tadej Nared od l. 1997 profesionalno deluje na področju informacijskih tehnologij, v obširni poslovni karieri pa je bil direktor več tehnoloških startupov. V mandatu od 2012-2016 je kot direktor vodil Zavod Trismegistus, trenutno pa služi kot predsednik uprave Fundacije SICEH.

Martin Stepančič

martin

 

OpenSource Guru

Martin je diplomant fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, usmerjen v inteligentne sisteme. Je poznavalec več posebnih jezikov: Matlab, C, Python, Latex, Italijanščine in dugih, ki jih ne uvršča med najljubše. Ukvarja se z področjem razpoznavanja vzorcev v avtomatiki in igranjem klavirja.

Jure Svažič

jure svazic 2

 

Web developer, sysadmin

Jure Svažič se že več kot 15 let profesionalno ukvarja z načrtovanjem in izdelavo spletnih aplikacij. Izkušen je v več programskih jezikih in drugih vidikih informacijskih tehnologij.

 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naša vizija

Vizija Zavoda Trismegistus je prebuditi slehernega posameznika k spoznanju, da je možno presežti puhlo logiko sodobnega potrošništva in posledično v vsakem vzbuditi čut do narave in ljudi, v razumevanju, da s sodelovanjem tako z naravo kot družbo lahko ustvarimo več kot z zgrešenimi konkurenčnimi principi in kjer lahko vsak posameznik in vsaka družbena celica, bodisi na mikro ali makro ravni, ne porablja več kot ustvarja, vrača in deli, česar ne potrebuje in ne ustvarja več, kolikor je potrebno, le zaradi produkcije same, temveč ima vsako človekovo delovanje širši etični in moralni nazor, s čimer lahko zagotovimo tako preživetje vsakega posameznika in družbe kot celote.

S promocijo ekonomske suverenosti, energetske in prehrambene samozadostnosti, črpajoč iz neusahljivega kulturnega bogastva naših predhodnikov in ohranjujoč pestro mavrico kulturnih razlik, bomo pomagali v družbi narediti preskok v mišljenju, ki bo pomenil upanje tako za nas same, kot naše zanamce.

Naše poslanstvo


logo-mission


V Zavodu Trismegistus smo trdno osredotočeni na naša poglavitna načela, kjer se bomo nenehno trudili implementirati kritične zasebne in družbene iniciative, ki so potrebne, da uresničimo našo vizijo samozadostne družbe. V tem smislu bomo poslovali z organizacijsko odličnostjo na vsakem koraku, v želji dosežti in presežti našo predanost tako lastnim normam kot dobrobiti širšega naravnega in družbenega okolja.

Naše dolgoročne strategije, kot tudi kratkoročni načrti bodo posledično vodeni z moralnimi načeli, ki si jih delimo z vsakim izmed naših sodelavcev, slednje pa bomo neumorno aplicirali pri vsakdanjem delu, kot tudi razširjali v lokalne in širše družbene skupnosti.

Neprofitno gostovanje

Zavod Trismegistus je ponudnik neprofitnega gostovanja za nevladne organizacije ter druge organizacije in posameznike, za katere smatramo, da s svojim delovanjem delujejo v skladu z načeli in prepričanji Zavoda Trismegistus.

Za podroben pregled lastnosti in specifik posameznih predpripravljenih paketov gostovanja in naročilo vašega spletnega prostora, sledite spodnji povezavi.

      Naročilo gostovanja

Osnovni podatki

Naziv:
Zavod Trismegistus
Naslov:
Sotelsko 19, 8270 Krško
Matična številka:
6199186
Davčna številka:
93931727
Poslovni račun:
SI56-0315-5100-0680-251
*Zavod Trismegistus ni zavezanec za DDV

Obiskovalci

Trenutno na strani: 208 guests & no members