Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Zaščitimo predmete – ohranimo spomine 2018

04 Oct 2018
 

delavnica-m

V Zavodu Trismegistus smo v torek, 2. 10. 2018 v Dvorani v parku Krško, s še zadnjo delavnico Fotografije - naša dediščina. Ohranimo jo. za letos zaključili s projektom "Zaščitimo predmete – ohranimo spomine”.

Projekt smo izvedli v sodelovanju z Društvom ljubiteljev fotografije Krško in Kulturnim društvom Fabularij ter ob sofinanciranju Občine Krško.

Projektu lahko sledite in ga podprete s kakšnim lajkom na FB-ju.

 

 

 

Zaščitimo predmete - ohranimo spomine 2018

V Zavodu Trismegistus smo v sodelovanju s Društvom ljubiteljev fotografije Krško in Kulturnim društvom Fabularij v torek, 2. 10. 2018 v Dvorani v parku Krško, izvedli še zadnjo letošnjo delavnico Fotografije - naša dediščina. Ohranimo jo. v okviru projekta "Zaščitimo predmete – ohranimo spomine”.

Ogledali smo si zbirko fotografij, ki jo hrani Društvo ljubiteljev fotografije Krško in prisluhnili zgodbam preteklosti kraja. Nato pa nam je konservatorka - restavbratorka mag. Maja Ivanišin predstavila mape za hranjenje / arhiviranje fotografij in njihovo pomebnost pri ohranjanju papirne dediščine.

S tem dogodkom smo zaključili aktivnosti projekta Zaščitimo predmete – ohranimo spomine za leto 2018, v katerem smo izvedli še delavnice Izdelajmo si arhovsko mapo.

S projektom Zaščitimo predmete - ohranimo spomine bomo še nadaljevali, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje predloge o vaših poljih interesa - tehnikah, materialih, predmetih... na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., da bomo lažje pripravili kaj zanimivega.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Projektu lahko tudi sledite na Facebook-u in ste skozi obveščeni o dogodkih.

Delavnica Fotografije - naša dediščina. Ohranimo jo. je del Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2018.

Projekt je bil v letu 2018 delno sofinanciran s strani Občine Krško.

Zaščitimo predmete - ohranimo spomine

V Zavodu Trismegustus smo avgusta 2014 samostojno in zaradi izkazanega interesa posameznikov zasnovali projekt "Zaščitimo predmete – ohranimo spomine", katerega namen je na čim bolj neposreden način predstaviti in pojasniti pomen in načine ohranjanja lastnih likovnih in / ali drugih predmetov. Kako jih hraniti in vzdrževati ter hkrati negovati avtentično zgodovino predmeta: njegovo zgodbo – spomine, ki jih prenaša iz roda v rod.

Kaj smo naredili do sedaj?

 

Več informacij na

FB Zaščitimo predmete-ohranimo spomine ali pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video