Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Obeležili smo Štovičkovo leto

28 Jun 2019
 

ohranjanje dediščineV sredo, 26. junija 2019 smo v Mestnem muzeju Krško predstavili Ohranjanje Štovičkove zbirke in s tem obeležili še en dogodek v okviru Štovičkovega leta v občini Krško.

V sklopu dogodkov projekta Zaščitimo predmete – ohranimo spomine Zavoda Trismegistus in v sodelovanju s Kulturnim domom Krško, enoto Mestni muzej Krško, smo skupaj pripravili pregled dosedanjih prizadevanj za ohranjanje zbirke akademskega kiparja Vladimirja Štovička, ki jo hrani Mestni muzej Krško.

 

 

 

Obeležili smo Štovičkovo leto

Zavod Trismegistus je v sodelovanju s Kulturnim domom Krško, enoto Mestni muzej Krško, v sredo 26. junija 2019 v Mestnem muzeju Krško predstavil dosedanja prizadevanja za ohranjanje zbirke akademskega kiparja Vladimirja Štovička, ki se hrani v Mestnem muzeju Krško.

Letos se v občini Krško obeležuje Štovičkovo leto, zato smo v sklopu dogodkov projekta Zaščitimo predmete - ohranimo spomine in v sodelovanju s Kulturnimi domom Krško pripravili pregled dosedanjih prizadevanj za ohranjanje Štovičkove zbirke. Tako je umetnostna zgodovinarka Nina Sotelšek, višja kustosinja Mestnega muzeja Krško, predstavila zgodovino zbirke in potek dokumentacije. V nadaljevanju nas je popeljala po razstavi Študije in male plastike in depojskih prostorih, kjer smo spoznali pogoje za dolgoročno hranjenje zbirke, ki jo je Vladimir Štoviček leta 1976 podaril Občini Krško. Ob tem je mag. Maja Ivanišin, konservatorka-restavratorka Zavoda Trismegistus, predstavila dosedanje konservatorsko - restavratorske posege, ki so bili opravljeni za ohranjanje in prezentacijo Štovičkove kiparske zapuščine in pri katerih je sodeloval Zavod Trismegistus.

foto: Mestni muzej Krško

Oglejte si še objavo v Posavskem Obzorniku.

 

Dogodkom Zavoda Trismegistus lahko sledite tudi na Facebooku.

Projekt Zaščitimo predmte - ohranimo spomine je v letu 2019 delno sofinanciran s strani Občine Krško.

Razstavo 3. pogled v Štovičkov depo: Študije in male plastike si lahko ogledate v Mestnem muzeju Krško od 15.6.2019 do 1.3.2020.

Zaščitimo predmete - ohranimo spomine

 

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video