Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Zaščitimo predmete – ohranimo spomine 2022

24 Mar 2022
 

delavnica-mZavod Trismegistus tudi v letu 2022 nadaljuje s kulturnim projektom "Zaščitimo predmete – ohranimo spomine”.

Pripravljamo zanimivo delavnico, katere izhodišče bo Ašičevo leto. Poigrali se bomo z različnim upodabljanjem zdravilnih rastlin in različnih razstlinskih motivov ter sadja.

Vabimo vas, da se nam pridružite 8.6.2022 ob 10.00 v Večgeneracijskem centru Posavje.

Projektu lahko sledite tudi na Facebooku in ste vedno obveščeni o dogodkih.

 

 

Zaščitimo predmete - ohranimo spomine

V Zavodu Trismegustus smo avgusta 2014 samostojno in zaradi izkazanega interesa posameznikov zasnovali projekt "Zaščitimo predmete – ohranimo spomine", katerega namen je na čim bolj neposreden način predstaviti in pojasniti pomen in načine ohranjanja lastnih likovnih in / ali drugih predmetov. Kako jih hraniti in vzdrževati ter hkrati negovati avtentično zgodovino predmeta: njegovo zgodbo – spomine, ki jih prenaša iz roda v rod.

V letu 2022 se projekt tematsko navezuje tudi na Ašičevo leto v občini Krško, tako se bomo poigrali z različnim upodabljanjem zdravilnih rastlin in različnih razstlinskih motivov ter sadja. Navezali se bomo tudi na temo 27. Tednov vseživljenskega učenja: Učenje in kultura - z roko v roki.

Vabimo vas, da se nam pridružite 8.6.2022 ob 10.00 v Večgeneracijskem centru Posavje – enota Krško, ki se nahaja na Cesti krških žrtev 44, v starem mestnem jedru.

Hkrati vas vabimo tudi, da se sprehodite med prireditvami in dogodki 15. Konservatorsko-restavratorske transverzale. ki pomeni povezavo med različnimi konservatorji-restavratorji in strokovnjaki s tega področja ter vsemi, ki jih zanima naša kulturna dediščina. Letos poteka med 23.5 in 22.11.2022 po vsej Sloveniji.

Projekt vodi akademska restavratorka in magistrica umetnosti Maja Ivanišin. Za vse informacije dosegljiva na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Projektu Zaščitimo predmete - ohranimo spomine lahko sledite tudi na Facebooku in ste skozi obveščeni o dogodkih.

Projekt je v letu 2022 delno sofinanciran s strani Občine Krško. Partner pri izvedbi projekta je Društvo za ohranjanje kulturne dediščine, Marmorinke.

Kaj smo naredili do sedaj?

 

Več informacij na

naši FB strani ali pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video