Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Začel se je Teden vseživljenjskega učenja

10 May 2019
 

delavnica-mZačel se je Teden vseživljenjskega življenja (TVU), ki bo med 10. majem in 30.junijem 2019 potekal po vsej Sloveniji in povezal raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij ter omogočil uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi.

Zavod Trismegistus se bo predstavil v okviru projekta Zaščtimo predmete - ohranimo spomine s Predavanji o ohranjanju premične in nepremične dediščine ob mednarodnem muzejskem dnevu, 18. 5. 2019 ob 16.00 uri v Mestnem muzeju Krško.

Vabimo vas, da se v pomladnih dneh sprehodite med dogodki TVU 2019.

 

 

Teden vseživljenjskega učenja TVU 2019

Letos se bo odvijal festival učenja štiriindvajsetič, in sicer med 10. in 19. majem (osrednji, ožji termin), oziroma med 10. majem in 30. junijem 2019 (razširjeni termin), ko je najširši javnosti, pa tudi izbranim ciljnim skupinam, po vsej državi brezplačno na voljo na tisoče izobraževalnih, informativno-svetovalnih, kulturnih in drugih dogodkov.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) se je uveljavil kot vseslovenska prireditev, ki povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij, s tem pa omogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi.

Zavod Trismegistus sodeluje v okviru projekta Zaščitimo predmtete - ohranimo spomine na Tednu vseživljenjskega učenja z dogodkom Predavanja o ohranjanju premične in nepremične dediščine ob mednarodnem muzejskem dnevu, 18. 5. 2019 ob 16.00 uri v Mestnem muzeju Krško.

Celoten program dogajanja Tedna vseživljenjskega učenja 2019 si lahko ogledate na tej povezavi.

Veseli bomo vašega obiska!

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!