Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Uspešno leto za Zaščitimo predmete - ohranimo spomine

08 Oct 2019
 

ohranjanje dediščineS preteklima ustvarjalnima delavnicama smo v začetku oktobra zaključili uspešno leto za prorekt Zaščitimo predmete - ohranimo spomine.

Od februarja do oktobra smo organizirali in sodelovali pri dogodkih za osveščanje o pomenu in namenu ohranjanja kulturne dediščine v občini Krško in širše. Sodelovali smo s številnimi javnimi in nevladnimi organizacijami; se skupaj izobraževali in tudi razvedrili.

Ponovno se srečamo 2020!

 

 

 

Uspešno leto 2019 za Zaščitimo predmete - ohranimo spomine

V letu 2019 smo v Zavodu Trismegistus zelo uspešno izvedli projekt Zaščitimo predmete - ohranimo spomine. Začeli smo že februarja v Šubičevi hiši v Poljanah nad Škofjo Loko s predavanji na temo Ravnanja s premično in nepremično dediščino, nadaljavali v Krškem s Predevanji o ohranjanju premične in nepremične dediščine ob Mednarodnem muzejskem dnevu, sodelovali na mednarodni razstavi konservatorjev - restavratorjev, sodelovali na predavanjih Ravnanje s kulturno dediščino: nasveti, izzivi in rešitve v Novem mestu in organizirali obeležitev Štovičkovega leta .

Sodelovali smo z različnimi javnimi in nevladnimi organizacijami, ki se jim na tem mestu prisrčno zahvaljujemo, da so nas toplo sprejeli in nam pomagali pri uspešni izvedbi projekta Zaščitimo predmete - ohranimo spomine.

Projekt smo zaključili v začetku oktobra z dvema ustvarjalnima delavnicama, s katerima smo obeležili tudi Dne Evropske kulturne dediščine in Tedn kulturne dediščine. 3. oktobra smo se zbrali v Večgeneracijskem centru v Krškem in 5. oktobra na Gradu Grm v Novem mestu. Spoznali smo delček dela konservatorja-restavratorja, ki ga opravlja pri ohranjanju kulturne dediščine. Predstavili smo dekorativne poslikave, ki se na stenah skrivajo pod plastmi ometov. Pogledali smo kako jih najdemo, sestavimo in ponovno obudimo. Nato smo si dele vzorcev, s pomočjo šablon, odtisnili na tekstil. Potiskali smo platnene vrečke, peresnice in majice in si tako izdelali svoje unikatne spominke. (Majice za potisk na delavnicah smo sponzorsko prejeli od Skupnosti Knof, od njihove zelene trgovine podarjenega Stare šole Krško, za kar se jim prisrčno zahvaljujemo.)

S projektom Zaščitimo predmete - ohranimo spomine bomo še nadaljevali, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje predloge o vaših poljih interesa - tehnikah, materialih, predmetih... na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., da bomo lažje pripravili kaj zanimivega.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Vabljeni k ogledu utrinkov z delavnic:

 

Dogodkom Zavoda Trismegistus lahko sledite tudi na Facebooku.

Projekt Zaščitimo predmte - ohranimo spomine je v letu 2019 delno sofinanciran s strani Občine Krško.

Zaščitimo predmete - ohranimo spomine

 

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video