Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

RESTAVRATORSKI POKLIC

23 Sep 2023
 

šablone

V Zavodu Trismegistus vas vabimo, da se nam pridružite v sredo, 27. septembra 2023 na dogodku Restavratorski poklic - spoznavanje dediščine In situ.

Zbrali se bomo ob 14.00 na Hočevarjevem trgu v Krškem, v starem mestmem jedru.

Vabimo vas, da nam sledite tudi na Facebooku.

 

 

 

 

RESTAVRATORSKI POKLIC – SPOZNAVANJE DEDIŠČINE IN SITU

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 27. septembra 2023.Zbrali se bomo ob 14.00 na Hočevarjevem trgu v Krškem, starem mestmem jedru, kjer se bo odvijal poseben dogodek, posvečen restavratorskemu poklicu in spoznavanju kulturne dediščine:RESTAVRATORSKI POKLIC – SPOZNAVANJE DEDIŠČINE IN SITU.

Na tem izjemnem dogodku boste imeli priložnost spoznati del dela restavratorja, ki ima ključno vlogo pri ohranjanju naše bogate kulturne dediščine. Skozi metodo odprtega učnega okolja boste lahko poglobili svoje razumevanje tega pomembnega poklica in se hkrati naučili več o dragocenih umetniških delih, ki krasijo naše mesto. To je priložnost, da se poglobite v svet restavratorskega poklica, se naučite nekaj novega o kulturni dediščini našega kraja in se obenem zabavate v prijetni družbi.

Pridružite se nam na tem edinstvenem dogodku, ki bo razširil vaše obzorje in vas navdihnil za ohranjanje bogate dediščine našega kraja.

  • Kdaj: sreda, 27. september 2023, od 14.00 do 18.00
  • Kje: Hočevarjev trg, Krško, staro mestno jedro
  • Info: Maja Ivanišin, 040517481, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ne zamudite te izjemne priložnosti. Povabite svoje prijatelje in družino ter skupaj doživite čar restavratorskega sveta. Upamo, da se vidimo v čim večjem številu.

Dogodek je del 33. Dnevov evropske kulturne dediščine in 11. Tedenov kulturne dediščine, ki potekajo letos pod temo REDKA IN DRAGOCENA ZNANJA, SPRETNOSTI IN POKLICI. Dogodek sofinancira Mestna občina Krško.

@Dnevi evropske kulturne dediščine / European Heritage Days in Slovenia #DEKD #TKD #Restavratorstvo #KulturnaDediščina #Izobraževanje #Druženje

Celoten program ceotnega dogajanja v Sloveniji

 

Več informacij na

FB Trismegistus in ste skozi obveščeni o dogodkih ali pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!