Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

S soncem pojdite v jutrišnji dan

30 Sep 2023
 

delavnica-m V Zavodu Trismegistus smo z delavnico Restavratorski poklic - spoznavanje dediščine In situ zaključili s kulturnim projektom "Nastajanje krasilnih stenskih poslikav” za leto 2023.

Projektu lahko sledite tudi na Facebooku in ste vedno obveščeni o dogodkih.

Najlepša hvala za udeležbo!

 

 

 

 

Nastajanje krasilnih stenskih poslikav

Nastajanje krasilnih stenskih poslikav je projekt, ki smo ga začeli v Zvodu Trismegistus leta 2021.(V letu 2022 ga nismo izvajali v Zavodu Trismegistus). V letu 2023 smo v času 33. Dnevov evropske kulturne dediščine in 11. Tedenov kulturne dediščine, ki potekajo letos pod temo REDKA IN DRAGOCENA ZNANJA, SPRETNOSTI IN POKLICI na lep sončen dan izvedli delavnico RESTAVRATORSKI POKLIC – SPOZNAVANJE DEDIŠČINE IN SITU.

Sprehodili smo se po starem mestnem jedru Krškega. Z metodo odprtega učnega okolja smo poglobili svoje razumevanje tega pomembnega poklica in se hkrati naučili mnogo o dragocenih umetniških delih, ki krasijo naše mesto. Spoznali smo spomenike mestnega jedra - in situ, restavratorski poklic in se pogovarjali o nastajanju stenskih poslikav. Podrobneje smo se ukvarjali z ogledom stanja spomenikov in njihovo fotodokumentacijo, ki sta ključnega pomena pri ohranjanju naše bogate kulturne dediščine. Nekateri udeleženci so opazili določene poškodbe in nečistoče na spomenikih, vendar tudi pohvalili označbe najpomembnejših spomenikov s tablicami EŠD - evidenčna številka dediščine s QR kodami.

Dnevi evropske kulturne dediščine / European Heritage Days in Slovenia #DEKD #TKD #Restavratorstvo #KulturnaDediščina #Izobraževanje #Druženje

Projekt je bil v letu 2023 sofinanciran s strani Mestne občine Krško.

Projekt je vodila in koordinirala akademska restavratorka in magistrica umetnosti Maja Ivanišin. Za vse informacije dosegljiva na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Več informacij na

naši FB strani ali pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 

Naključni video