Novice in objave

Na pričujoči strani si lahko ogledate primere naših dejavnosti, kot tudi preberete novosti s področij na katerih delujemo.  Dodatno bomo na tem mestu objavljali število posredovanih vprašalnikov in izbrane projekte, ki jih bomo izvedli brezplačno, zato vas vabimo, da se naročite na RSS.

Permakulturni inkubator

15 Mar 2013

 

 

Permakultura V Zavodu Trismegistus se zavedamo, da izključno teoretični permakulturniki niso kaj dosti vredni, posledično pa vsa teoretična znanja kolikor je le možno sproti prenašamo v prakso ter preiskušamo uporabo permakulturnih principov na različnih naravnih modelih.

Dejstvo namreč ostaja, da je najboljši permakulturni učitelj narava sama in da resnično in kakovostno znanje izhaja iz nenehnega preiskušanja permakulturnih principov, opazovanja storjenih napak in korekcije slednjih na primerih naravnih in stvarnih ekosistemov.

 
V Zavodu Trismegistus smo se odločili ubrati praktično pot, kjer vsa teoretično pridobljena znanja sproti preiskušamo v praksi ter metode poiskušamo izboljšati, dodatno pa stremimo k temu, da bodo vsi sodelavci Zavoda Trismegistus, ki imajo interes podajati permakulturna znanja v širšo javnost, tudi uradno certificirani po originalni PDC metodi ustanovitelja permakulturnega gibanja.

Ker se seveda v naravi malokaj zgodi od danes na jutri, pa se v vmesnem času aktivno ukvarjamo z našim lastnim permakulturnim inkubatorjem, kjer pa smo že dosegli zanimive, obilne in tudi okusne rezultate :)

ostrigarji 1

Slamo smo tako že v začetku uporabili kot produktiven element, ki ni imel le vloge zastirke, temveč smo kombinaciji lesne biomase, prsti in slame dodali že v začetku tudi micelije Pleurotus Ostreatus - bukovega ostrigarja, kar se je več kot očitno izkazalo kot uspešen postopek, ki neverjetno pohitri proces propadanja in razgradnje biomase v kakovostno prst, hkrati pa proizvaja odlične prigrizke. Pri slednjem smo preverjali predvsem metode vsem znanega Seppa Holzer, ki smo jih nadgradili z nasveti svetovno znanega mikologa Paula Stamets.

dvignjena greda1

Zasnova naše dvignjene grede je bila tako več kot ekspresno pripravljena za testno zasajanje z različnimi rastlinami... 

solatka sivka

Rezultati pa so bili skromno rečeno, presentljivi... 

jajcevec buce


Do sedaj smo ustvarili več permakulturnih inkubatorjev, kjer v praksi preiskušano delovanje in sodelovanje različnih faktorjev v sistemu skozi čas. Sami smo z doseženimi rezultati več kot zadovoljni, saj z "našo" metodo sistem postane produktiven že v času načrtovanja in zasajanja, v prihodnosti pa nameravamo na podlagi predpripravljenih projektov vse sisteme še nadalje nadgraditi. 

Če bi se nam radi pridružili pri kakšni izmed delovnih akcij, nam pomagali pri delu in se zraven še kaj koristnega naučili, nas prosimo kontaktirajte, dodatno pa vas vabimo, da se nam v prihodnje pridružite na organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

 

 
  • Promocija spletne kulture
  • Promocija permakulture
  • Varovanje kulturne dediščine
shop2

Neprofitna izdelava spletnih strani

Izdelujemo odzivne spletne strani na različnih odprtokodnih sistemih kot so Joomla!, Drupal in WordPress ter vas jih naučimo efektivno uporabljati.

 
hosting

Spletno gostovanje

NVO in ostalim upravičencem nudimo ugodne pakete spletnega gostovanja po neprofitnih cenah.

 
shop

Izdelava elektronskih trgovin

Nudimo izdelavo E-trgovin na poljubnih odprtokodnih platformah, bodisi kot samostojne projekte bodisi kot nadgradnje vaših obstoječih spletnih strani.

web

Izobraževanja in delavnice

Izvajamo izobraževanja o odprtokodnih tehnologijah in vam pomagamo pri uvajanju slednjih v vaše poslovne procese.

 
izobrazevanje

Permakulturni inkubator

V Zavodu Trismegistus se eksperimentalno in praktično ukvarjamo s permakulturo ter preizkušamo delovanje permakulturnih principov v praksi.

nacrtovanje

Anti-oxy perma vrt

Praktično razvijamo sistem permakulturnega vrta, ki ga sestavljamo večinoma iz rastlin, ki  proizvajajo rekordne količine antioksidantov.

 
svetovanje pk

Skupinska izobraževanja

Permakulturni navdušenci se nam lahko pridružite pri obisku seminarjev in organiziranih izletih po permakulturnih projektih širom po evropi.

V Zavodu Trismegistus pregovorno "delamo, kar pridigamo", saj se zavedamo, da je permakultura predvsem aktivno delovanje in opazovanje, vedno pa stremimo k pridobivanju novih izkušenj na praktičnih primerih permakulturnih projektov pri nas in po svetu.
 
ocena tveganja

Ocena tveganja in svetovanje

Podamo vam oceno stanja vaše zbirke, vam priporočimo ustrezne ukrepe in svetujemo najprimernejše načine ohranjanja ali restavriranja.

 
zascita

Zaščita privatnih zbirk

Vašim umetninam ohranjamo vrednost s pomočjo strokovno priznanih metod zaščite.

 
konserviranje

Konserviranje in restavriranje

Vaše predmete bodisi ohranjamo v obstoječem stanju ali jih vračamo v izvorna stanja in oblike.

embalaza m

Izdelava zaščitnih embalaž

Po meri izdelujemo profesionalne zaščitne embalaže za shranjevanje muzejskih in drugih dragocenih predmetov.

 
 

Izpolnite vprašalnik

splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!
 
restavratorstvo

Restavratorski posegi

Izpolnite vprašalnik in pridobite strokovno restavratorsko mnenje o potrebnih ukrepih za vaše predmete.
splet m

Spletni projekti

Izpolnite vprašalnik in se potegujte za brezplačno ali neprofitno izdelavo spletne strani!